Przegląd po 90 kkm w ASO. Jak zoptymalizować koszty.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

autorus, Nowa w ASO kosztuje 550zl, bo taka cene zobaczylem na fakturze, ale po kilku wymianach zdan cena zeszla do 155zl bo na taka cene umawialem sie przed wymiana, zamawiajac odpowiednio wczesniej regenerowana pompe. Znajac cene z tej firmy w Lodzi to ta za 550zl to moze byc dokladnie to samo co nowa w Lodzi za 170zl
    Spritmonitor.de

Komentarz

• autorus
      Rider
      • 2004
      • 508

Wlasnie otrzymalem odp ze sklepu internetowego ze ta pompe nowa na 2 letniej gwarancji oczywiscie orginal maja za 180zl brutt
      http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
      Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
      Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• idas
        Elegance
        • 2006
        • 828

Jako ze u mnei tez sie zbliza czas wymiany rozrzadu, a w ASO na Armii Krajowej we Wroclawiu zaspiewali cos miedzy 1200 - 1500zl, postanowilem kupic Rozrzad kompletny , pompa wody .
        I teraz szukajac jakiegos dobrego warsztatu gdzie mogliby mi to zalozyc trafilem do kolesia w Olesnicy co serwisuje VW, Skody, Audi oraz Seat'y.
        na tabliczce jak sie do niego wjezdza widnieje napis:
        Lider Serwis LS
        Elektromechanika pojazdowa
        Specjalizacja Audi, VW, Seat, Skoda

Koles zaspiewal za wymiane rozrzadu 220zl wiec wydaje mi sie ze atrakcyjnie :szeroki_usmiech A pozatym podsumowujac koszta wychodzi znacznie taniej niz w ASO...
        Ktos mial z nim doczynienia? Jego warsztat miesci sie jakies 0,5 km zjezdzajac z wiaduktu na wyjezdzie z Olesnicy na Wroclaw w prawo.
        VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
        VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• victopk
          Drive
          • 2006
          • 58

Jeżeli szukasz warsztatu w Oleśnicy to polecam
          STALA WOJCIECH. ZAKŁAD NAPRAWCZY SAMOCHODÓW OSOBOWYCH, SOSNOWA 40 OLEŚNICA,
          Daje gwarancję na 60 kkm a wymiana kosztuje ok. 100zł.
          Paru znajomych tam robiło i sobie chwalą.

Komentarz

• bendi
            Rider
            S_OCP Member
            • 2004
            • 465

Zamieszczone przez autorus
            Wlasnie otrzymalem odp ze sklepu internetowego ze ta pompe nowa na 2 letniej gwarancji oczywiscie orginal maja za 180zl brutt
            uwaga na skoda-części.pl, zamówiłem u nich rozrząd dodając cytat "....części muszą być oryginalne (OEM)...", mówili że takie właśnie przyślą. Na drugi dzień (fakt, że szybko) dostałem przesyłkę i żem się zajerzył jak furiat bo: pasek ori reszta (rolka i napinacz nie). Dzwonię dzisiaj i facio mi mówi że to ori bo na tej samej linii robione a jak chcę oryginalne to trzeba było napisać że mają mieć wybity numer VW. Takie części taniej mogę sobie kupić w IC czy Focie. Odsyłam im rolkę i napinacz, ciekawe czy szybko zwrócą mi kasę? Pasek zostawiłem bo był OEM'owy. Podejrzewam, że z pompą będzie u nich tak samo tzn. żaden tam oryginał.

Jednym słowem nie warto u nich brać ori części bo trudno im uwierzyć, zmarnowałem czas i kasę na odsyłkę.

PS cały rozrząd chcę ori bo zakładam w ASO i jak mi się coś wysypie to mi nie powiedzą żebym walił do producenta części bo oni wsio zrobili w pariadkie.
            Outlander
            była OII 4x4 BMM
            już nie ma Octa ASZ super fajna była

Komentarz

• victopk
              Drive
              • 2006
              • 58

Pytanie:
              Czy serwis daje gwarancję przebiegu 90 kkm na rozrząd i konsekwencje jego zerwania ?
              Bo że dwa lata na części to wiadomo.

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

victopk, teoretycznie tak ale dowiem sie na stówe dopiero w piątek za tydzień jak będe robił przegląd

Komentarz

• idas
                  Elegance
                  • 2006
                  • 828

Zamieszczone przez victopk
                  Jeżeli szukasz warsztatu w Oleśnicy to polecam
                  STALA WOJCIECH. ZAKŁAD NAPRAWCZY SAMOCHODÓW OSOBOWYCH, SOSNOWA 40 OLEŚNICA,
                  Daje gwarancję na 60 kkm a wymiana kosztuje ok. 100zł.
                  Paru znajomych tam robiło i sobie chwalą.
                  O...dzieki :szeroki_usmiech
                  Bede jechal to wjade sie spytac co i jak.
                  VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                  VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• Paweł T
                    Elegance
                    • 2006
                    • 784

Zamieszczone przez bendi
                    cały rozrząd chcę ori bo zakładam w ASO i jak mi się coś wysypie to mi nie powiedzą żebym walił do producenta części bo oni wsio zrobili w pariadkie
                    Jak nie kupisz części w ASO to i tak chyba z gwarancji nici
                    TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• Pulse
                      Rider
                      • 2006
                      • 461

Paweł T, tu nalezaloby sie doinformowac, tekst z faktury

"Oryginalne czesci i akcesoria zakupione lub uzyte sa objete 2-letnia gwarancja pod warunkiem montazu w ASO Skoda"

Tak wiec ja bym sie klocil, ze jak sie przywiezie nowy oryginaly i zamontuje w ASO to gwarancja tez obowiazuje.
                      :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Paweł T
                        Elegance
                        • 2006
                        • 784

to zależy co ASO uważa za oryginalną część, czy tą ze zwakiem VAG czy tą kupioną u nich, życzę powodzenia w dyskusji z ASO
                        TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

Zamieszczone przez Pulse
                          Tak wiec ja bym sie klocil, ze jak sie przywiezie nowy oryginaly i zamontuje w ASO to gwarancja tez obowiazuje.
                          Tylko tą gwarancję powinien udzielić sprzedający daną część a nie montujący ją. ASO może udzielić w takim wypadku TYLKO gwarancję na wykonaną usługę zamontowania dostarczonej części.

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

bezduszny, zgadzam sie z kolegą jak sie pytałem to tylko częsci zakupione w ASO Skody mają dwu letnią gwarancje i to tylko w przypadku zamontowania ich przez własnie ASO

Komentarz

• Paweł T
                              Elegance
                              • 2006
                              • 784

jeśli tak to robiąc rozrząd w ASO, to mogą dać nam gwarancję, bo płacimy tak jakbyśmy robili dwa razy rozrząd, a nie wysypie się przecież więcej niż raz na dwa lata
                              TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

Dowiedz się dokładnie, czy serwis oferuje tylko oryginalne części czy też te "inaczej oznaczone".

Z mocy prawa wynika, że można stosować części nie oryginalne ale dobrej jakości nie tracąc gwarancji.

Jeżeli te tańsze zamienniki kupisz w ASO i oni to zamontuja to masz gwarancję na części, silnik i na usługę.

Może warto wskazać im link, gdzie mogą to nabyć.... i zobaczyć jaka będzie reakcja.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Kombinujecie panowie i tyle powiem. Nagle jest dwa lata gwarancji i wszyscy sie ciesza. Kiedys byl rok i bylo super.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

Re: Przegląd po 90 kkm w ASO. Jak zoptymalizować koszty.

Zamieszczone przez bendi
                                    cześć,

Koszty robocizny przy przeglądzie po 90kkm standardowe):
                                    - Wimar Modlińska - 800 zł, - całość bez pompy wody około 2000 zł info przez telefon,
                                    - Wimar Jerozolimskie - 800 zł, koszt całego przeglądu z częściami (łącznie z pompą) jak to powiedział gość przez telefon "w 2400 powinniśmy się zmieścić" :lol: :lol:
                                    - Sinclan Zakręt - 660 zł, całość 1800 - 2000 zł info przez telefon,
                                    - PolMot Felińskiego - 830 zł, całość "około 2200 zł z reguły się udaje, jak bez pompy" jak raczył mnie poinformować doradca,
                                    no to ladnie. niedlugo sciagam do kraju i wlasnie mam robic przglad w Poslce bo myslalem ze bedzie taniej... tu (belgia) kompleksowy (ale standardowy, czyli bez dodatkowych nieprzewidzianych napraw) przeglad przy 90tys kosztuje 450-500EUR. hmmm - chyba sobie go zrobie jednak tutaj.

Komentarz

Pracuję...